Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

Longeercirkel

Een longeercirkel dient 365 dagen per jaar gebruikt te kunnen worden. Het is daarom van belang om te kijken naar de huidige ondergrond. Vanuit hier kunnen we bepalen of een drainage noodzakelijk is of niet. Ook kunt u kiezen voor een eb- en vloedbodem waarbij de longeercirkel de toplaag zelf bevochtigd.

Wat houdt een longeercirkel in? Een longeercirkel wordt gebruikt om paarden te longeren. De cirkel kan aangelegd worden in verschillende groottes. Vaak worden ze aangelegd vanaf 12m diameter. Om het water goed af te laten voeren is een drainage geschikt. Bij deze optie moet de longeercirkel van bovenaf d.m.v. sproeiers bevochtigd worden. Ook kunt u kiezen om een eb- en vloedsysteem als onderbouw te gebruiken. Hierbij wordt het waterpijl d.m.v. een pomp op niveau gehouden. U hoeft dan niet te sproeien.

Een longeercirkel kan zowel buiten als in een overdekte hal geplaatst worden.

Toplaag

De toplaag bestaande uit topkwaliteit zand met een mix van geopad zorgt voor de juiste demping tijdens het longeren. Ook zorgt de geopad ervoor dat de bodem vast en stabiel is. Hierdoor zal de bodem niet mul en zwaar worden tijdens het longeren.

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier