Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

Buitenbodem

Een buitenbodem dient 365 dagen per jaar berijdbaar te zijn. Hier ligt de basis voornamelijk in het fundament. Bij het opbouwen van een buitenbak is het belangrijk om naast functionaliteit ook goed te kijken naar de waterhuishouding. In de meeste gevallen is drainage of een onderlaag van puingranulaat nodig om te zorgen voor een goede waterafvoer. Op deze onderlaag komt een scheidingsdoek dat de druk verdeeld en water doorlaat. Daarop een toplaag bestaande uit een mix van zandsoorten en Geopad (gesnipperd wegendoek) voor veerkracht en stabiliteit. De Geopad vlokken houden lucht in de bodem. Dit zorgt er ook voor dat de bodem niet makkelijk aanvriest.

Wetering Bodemtechniek kan ook zorgen voor een complete inrichting voor de rijbak. Wij denken ook graag mee over de afwerking.

paardenbodem, buitenbak, buitenbodem. geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, springen, dressuurbak, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak
paardenbodem, buitenbak, buitenbodem. geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, springen, dressuurbak, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak

Binnenbodem

Aan de hand van uw wensen wordt de samenstelling van de bodem bepaald. Hier is met name de toplaag – bestaande uit meerdere lagen – bepalend voor de interactie tussen paard en ondergrond. Wij werken met een bodem van topkwaliteit zand met een mix van Geopad (gesnipperd wegendoek). Dit maakt de bodem slijtvast, stabiel en veerkrachtig. Bij binnenbodems is het belangrijk dat uitdroging wordt voorkomen, Geopad houdt water vast voor een goede vochtbalans.

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier