Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

paardenbodem, buitenbak, buitenbodem, geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, springen, dressuurbak, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak

Binnenbodem

Wij werken met een bodem van topkwaliteit zand met een mix van Geopad (gesnipperd wegendoek). Dit maakt de bodem slijtvast, stabiel en veerkrachtig. Bij binnenbodems is het belangrijk dat uitdroging wordt voorkomen, Geopad houdt water vast voor een goede vochtbalans.

Buitenbodem

Een buitenbodem dient 365 dagen per jaar berijdbaar te zijn. Bij het opbouwen van een buitenbodem is het belangrijk om te kijken naar de huidige ondergrond. Vanuit hier kunnen we bepalen of een drainage noodzakelijk is of niet. Of dat u beter kunt kiezen voor een eb- en vloedbodem.

Wat houd een drainagebodem in?;  De drainage zorgt ervoor dat het regenwater opgevangen wordt in de buffer van betonpuin en daarna de tijd heeft om het water af te voeren naar een dichtbijzijnste sloot. Op deze onderlaag komt een scheidingsdoek dat het zand van de toplaag tegenhoudt maar wél water doorlaat. Daarop komt de toplaag bestaande uit een mix van zandsoorten en Geopad (gesnipperd wegendoek) voor veerkracht en stabiliteit. De Geopad vlokken houden lucht in de bodem. Dit zorgt er ook voor dat de bodem niet makkelijk aanvriest.

Wat houdt een eb- en vloedbodem in?; Bij een eb- en vloedbodem kan het juiste waterniveau van uw paardenbodem geregeld worden door middel van een waterpomp. Zo kunt u bij droogte het waterniveau omhoog bijstellen en bij extreme neerslag het waterniveau omlaag zetten. Bij een eb-en vloedbodem wordt allereerst de grond geëgaliseerd. (het is van belang dat de onderlaag van een eb-en vloedbodem volledig vlak is, zo wordt het water evenredig de bodem in gepompt en krijg je geen verschil met waterniveau in uw rijbodem.) Daarna wordt een folielaag aangebracht waarop de drainagebuizen komen te liggen, deze worden bedekt met een laag drainagezand die het water doorlaat. Naast de bodem wordt een put (waterreservoir) gegraven dat het niveau van het water kan regelen. Zo kunt u de gewenste bodem creëren en iedere dag van het jaar met plezier op uw bodem rijden.

Wetering Bodemtechniek denkt ook graag mee aan de afwerking. van de buitenbodem. Denk hierbij aan een mooie omheining en een goede verlichting zodat u in de avonduren ook kunt genieten van de bodem.

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier